tirsdag den 28. januar 2014

Decemberglæder. Meget forsinkede.

Jeg må være rendt ind i en blog-blokering. Jeg har simpelthen ikke orket at skrive om noget som helst de sidste stykke tid. Men livet har da bestemt ikke stået stille herude på det lille husmandssted. Vi kom gennem december med julerier af alle slags, og hele banden lagde sig også med en grim gang mave-influenza i juledagene, jeg mistede stemmen i hele 10 dage efter nytår... til stor fornøjelse og morskab for omgangskredsen. Nyt arbejde har jeg også fået. Og det er både sjovt og spændende. 
Men her kommer en kort billedgennemgang af nogle af decembers projekter.
 Der blev bagt julekage efter engelsk forbillede. Sukat og pomeransskal købes som altid i hele stykker. Det smager bare SÅ meget bedre end de der mystiske små tern man kan købe i almindelige butikker.
 I to dage stod der nødder og tørret frugt af alle slags og søppede i en blanding af rom og appelsinjuice.
 Kagerne blev velsmagende krydrede og lækker svampede. Og ja, det er meningen at det skal være flertal. Når man har gang i sådan et projekt giver det ingen mening kun at bage en kage. Og de holder sig fortræffeligt.
 Jeg fik også lavet Nougat Noir. Mørk nougat. Det er helt simpelt lige dele honning og hele mandler der koges til honningen er mørk og mandlerne siger smæld. Det smager skønt. Sødt med et strøg af bittert fra honningen og med masser af mandelknas.
 Eneste problem er at skære stykkerne pænt ud. Og så havde de en tendens til at klistre sammen igen. Men jeg orkede altså ikke stå og pakke alle de små stykker ind enkeltvis.
 Det hele gik ikke op i sødt. Jeg høstede palmekål i haven, fandt en af mine røgede nakkekamme frem og skar et par skiver af, og så blev der ellers lavet en ordentlig skudefuld vinter-minestrone.
 Tørrede bønner, grønne bønner, gulerødder, squash, kigærter, bladselleri, løg, hvidløg, palmekål, kartofler, tomater og en håndfuld tørret pasta. Og bunden er lagt med et par skiver røget nakkekam og en skorpe fra et stykke parmesan. Genial restesuppe.
 Suppen blev serveret med en drys revet parmesan. Så kommer man styrket gennem de kolde dage.
 Og hvis dagene mere er til lidt lettere kost oven på julesulen, så lægger hønsene stadig æg nok til at man kan lave en mættende salat med kvarte æg og ristede chorizoskiver ovenpå.
 MOAR, du siger ikke til nogen at jeg elsker at sove i min nissehue-sovepose!!!
 Dette billede af mine 3 skønne unger må være ca. 12½ år gammelt.Solbrune lækre sommerbørn. 
Harald kom på ideen om at vi skulle lave en reprise af billedet. Sofaen er den samme, men dengang boede vi i lejlighed i Odense, så omgivelserne er nogle andre. Og så kom ungerne også til at sidde spejlvendt. Men de er da stadig lige dejlige. Og heldigvis stadig lige så glade for hinanden som dengang.

1 kommentar:

  1. Godt at se at i har fået god mad imedens jeg var ude, var næsten ved at blive bange da der ikke var vedholdende informationer om dagens gang på Ruevej.
    Og hvor er det da et par dejlige billeder af ungerne <3

    SvarSlet

Skriv endelig en lille hilsen. Det er altid hyggeligt at høre fra jer.