tirsdag den 9. oktober 2012

Hyldebærsaft. En af livets næsten gratis glæder.

Det er, af uvisse årsager, manden i huset der står for produktionen af hyldebærsaft. Vi drikker det især med danskvand, som vi laver på soda-streameren. Altså en form for dejlig frisk hjemmelavet sodavand. Jeg laver også anden slags saft, der bruges på samme måde. F.eks rabarber, solbær, rosen-citronsaft m.m.
 Først blev der plukket 2 spande hyldebær. Dels i vores egen have, og dels i de omliggende hegn og krat. Derefter kørte vi en tur og fandt et vildt æbletræ, hvorfra vi samlede en spand æbler. Der skal normalt bruges syrlige/sure æbler fordi hyld trænger til et gevaldigt skud syre for ikke at blive for vammelt. Men disse æbler var faktisk temmelig søde, så vi brugte også et ordenligt skud citronsaft.
 Hyldebærrene og æblerne fik sig en tur i tutti-frutti´en, og blev målt af og hældt over i den store suppegryde. Så blev saften kogt op med lidt sukker. Ikke så meget, da æblerne jo var temmeligt søde i forvejen.
 Til sidst blev saften tappet på atamonskyllede flasker. Lidt over 10 liter saft blev det til. Det skulle nok holde til hele vinteren.
Manden i huset bliver snart 50, så han har fået en skøn gave af vores dejlige datter og svigersøn. En gammel Dnjepr-motorcykel med sidevogn. Det er en veteranmodel, og vist en russisk kopi af en gammel BMW. Den minder om noget tyskerne efterlod på de russiske stepper under 2. verdenskrig, men det var lige det manden ønskede sig. Nu har han noget at rode med hele vinteren, og jeg må vist til at forberede mig på at køre i sidevogn. Den skal vi nok få rigtig meget fornøjelse af.

2 kommentarer:

  1. Hehehe fedest med sådan en maskine og glæder mig til at se dig i sidevognen ;) i ku jo tage turen til Nordjylland og gøre Johnner misundelig.

    SvarSlet
  2. Det må blive til foråret. Men ja, den skal da ud og luftes.

    SvarSlet

Skriv endelig en lille hilsen. Det er altid hyggeligt at høre fra jer.