lørdag den 17. november 2012

Chokoladelagkage

Min yngste søn er begavet med smagsløg der er noget mere voksne end hos gennemsnitte af den danske befolkning. Det har resulteret i, at han har en umådelig hang til meget mørk chokolade og gammelost. Det har altid været til stor forundring og morskab i familien, men har også udvidet mit repertoire inden for chokoladekager. I dag blev yngstebarnet og hans madglade fru moder, alias undertegnede, enige om at weekendvejret berettigede til indtagelse af en gedigen portion chokoladekage. Sønnike blev udstyret med diverse koge/bage-bøger og fandt i Gyldendals Bagebog opskriften på fransk chokoladelagkage. 


Efter lidt indkøb af cremefraiche og riiigeligt smør gik vi i gang med processen. Egentlig en ret simpel kage. En sukkerbrødsdej med kakao og creme fraiche. Harald smurte springformen, men da undertegnede så prøvede at transportere formen fra bordet til ovnen var uheldet ude. Springformen var ikke lukket ordentligt, så dej ud over det hele. Heldigvis fejler reflekserne ikke noget når der skal reddes kage!!! Det meste af dejen blev i formen og ind kom dejen. Så blev der ellers rørt chokolade-smør-creme og vasket køkken af til den store guldmedalje. Da kagen var bagt og kølet af blev den flækket og fyldt med creme. Jeg bruger altid en laksekniv til at flække lagkagebunde med. Dejligt med en  lang kniv, så man har føling med processen. Det sidste creme kom på toppen og Harald pyntede fint med valnødder. Uhmmmm hvor det smager. Skålene blev slikket rene af den unge herre. 
God weekend og god appetit.

4 kommentarer:

  1. Ville da godt have set et billede af køkkenet INDEN aftørringen hihihi ;) Kagen ser ufattelig lækker ud og var det helt sikkert også :) MUMS god weekend

    SvarSlet
  2. Vi har lige fået eftermiddagskaffe og kage. Nøøøj, den kage kan godt anbefales. Tænk sig Harald valgte den ud fra en opskrift uden billede. Men han har jo efterhånden tjek på det der med chokoladekager.

    SvarSlet
  3. Og sådan en opskrift sætter du i,mens vi andre er på Dukan kur,:-(
    meeen vi kommer stærkt tilbage :-))
    og tak for alle de flotte opskrifter,tror mine bofæller hellere vil bo hos dig i øjeblikket
    Hilsen fra Todda

    SvarSlet
  4. Jamen Todda jeg kunne da også trænge til at komme på kur. Men det er ikke noget der indgår i planerne. Vi er så glade for at maden smager af rigtige råvarer her i huset. Så skal der være kage, så skal det altså ikke være noget fedtforskrækket spelt-kage. Men vi spiser da også både grønt og groft ind imellem flødesovsene og kagerne. ;-)

    SvarSlet

Skriv endelig en lille hilsen. Det er altid hyggeligt at høre fra jer.