søndag den 25. november 2012

Julemarked

Lige i nærheden af hvor vi bor ligger herregården Lundegård. De holder det mest fantastiske julemarked hvert år. Der er alt hvad hjertet kan begære af julepynt, kunsthåndværk og lækre ting fra en masse små gårdbutikker og de lokale mikrobryggerier m.m. Man kan købe pølser og pateer, julegåsen, honning, fisk, sprut og syltet sødt og surt. Man kan iklæde sig selv og sine børn de mest fantastiske kreationer inden for både tøj og smykker, og pynte utallige juletræer med alle de skønne ting. Vi benyttede dagen til at tage derned inden manden i huset skulle med flyet til Brasilien for at arbejde julen og nytåret over. 
 Jeg er jo lidt en hønse-freak, så jeg faldt straks for tevarmer-hønen.
 Endnu finere var hanen der passede nøjagtigt til en stempelkande.
 Selv om det var regnvejr, så er Lundegård smuk og stemningsfuld. Den store lade i baggrunden hedder Ellen Marsvins lade. Den er kæmpestor, og for få år siden fik den nyt stråtag. Dejligt at der er folk der bevarer vores smukke gamle bygninger.
 Selv om vi havde fået en masse smagsprøver undervejs, så valgte vi at holde en lille familiejulefrokost i den til lejligheden indrettede restaurant. Alle retterne til frokostplatten er fra lokale producenter, og rigtig meget af det er økologisk. Uhm hvor det smagte. Og en dejlig kold øl har jo aldrig skadet et frokostbord.
 Vi kan næsten ikke tørre smilene af ansigterne. Dejlig mad, og dejlige mennesker.
Selv barnebarnet nød dagen. Hun tog al larmen og ståhejen med ophøjet ro. Men hun sad jo også trygt på fars arm.
Og aftensmaden i dag? Friskbagt brød og så nogen af de dejlige ting der kom til at falde ned i min indkøbspose. Julesylte, fennikelpølse og svine-rilette og andepate. Det er både nemt og godt. 

2 kommentarer:

  1. Hvor er i bare gode til at gribe nuet og råhygge :) det gør det så heller ikke værre at i har fundet det helt rigtige sted at gøre det FYYYN ER FIIIIN ;) Jeg ville godtnok gerne ha været en ekstra plads ved bordet... ikke mindst for at få lov at se den skønne prinsesse in real ;) Hun ser ud til at styre familien totalt allerede hehehe..... Rigtig god "resten af weekenden"

    SvarSlet
  2. Så må jeg huske at invitere dig næste år. Men man kommer altså til at bruge mange flere penge end man har planlagt. HVER GANG! Men det er altså et skønt julemarked. Og mange ølsmagsprøver kan måske lokke John med. ;o)

    SvarSlet

Skriv endelig en lille hilsen. Det er altid hyggeligt at høre fra jer.