torsdag den 6. februar 2014

Fødselsdagsmiddag på Restaurant SIEU

I går havde jeg fødselsdag, og gemalen inviterede både fruen og de to langhårede på en god middag. Dejligt for en gangs skyld ikke selv at skulle stå i køkkenet, og dagen før havde jeg taget forskud på festen, og haft gæster til røget-gås-middag.
Valget faldt på den forholdsvis nye Restaurant SIEU på Østre Stationsvej i Odense.( http://sieu.dk/ )
Og sikke et godt valg det var. Jeg kan rigtig godt lide asiatisk mad, men der er langt mellem de gode asiatiske restauranter. Men på SIEU blev vi forkælet med både ualmindelig lækker mad og drikke, samt høflig og kompetent betjening. Og priserne var endda meget rimelige. Jeg tror helt sikkert ikke det var sidste gang vi spiser der.
 Softshell krabbe i rispapir. Dejligt med frisk koriander, avocado og lækker krabbe. Udsøgt.
 Sprøde forårsruller med gris og rejer. Utrolig lækker smag. Meget bedre end de standard-forårsruller man så tit bliver udsat for.
 Kyllingesatay. Mør kylling, og den bedste jordnøddesauce jeg nogen sinde har smagt. (Jeg fik allernådigst lov til at smage en dråbe af saucen...)
 Tigerrejer i panko-rasp. Lækre rejer, men måske den kedeligste forret. Panerede dybstegte kæmperejer er jo ikke noget man ikke har prøvet før. Ikke sådan at forstå at retten ikke var veltillavet. Det var den bestemt. Men det var måske ikke det mest spændende valg på menukortet.
 Kylling i karry. Mellemstærk, sød og lækker kylling i karry med ananas og kokos. Den yngste af de langhårede spiste op uden problemer. 
And i sort pebersauce. De sprødeste grøntsager, lækre svampe og supermørt andebryst i en fræk hot pebersauce. Stærk på den gode måde.
Seafood wok. Gemalen og den ældste af de langhårede delte en seafood wok. Stor ros til kokken. En både sød og stærk østerssauce fyldt med sprøde grøntsager og et udbud af skaldyr der var perfekt tilberedt. Søde bløde kammuslinger, kæmperejer, blæksprutter, krebs og muslinger. Et hit hos de to mandfolk.
 Creme brulée med frisk frugt og kokos-is. Lækker vaniljeprikket creme brulée med en lækker kokosis. Frugterne kan diskuteres. Dragefrugt er da pænt, men smager ikke af en dyt, og stjernefrugt er også flot, men en sur størrelse. Måske lidt mere omtanke i valget af frugter ville være en ide. 
 Makiruller af cacao-pandekager med hvid chokoladecreme og frisk frugt. Dagens overraskelse. De små chokolade-maki-ruller var bare enormt lækre. Selv om vi var mætte, kunne alle vist godt have spist en maki eller to mere. 

Jo, vi kommer helt bestemt igen. Tak for en dejlig aften til både familien og personalet på SIEU.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en lille hilsen. Det er altid hyggeligt at høre fra jer.