lørdag den 17. marts 2012

Gateau Marcel

På opfordring kommer her opskriften på den lækre kage.

300 gr chokolade og 300 gr smør smeltes over vandbad. Imens deles 10-12 æg i hvider og blommer. Hviderne piskes med 150 gr sukker og blommerne piskes i en anden skål også med 150 gr. sukker.
Den smeltede chokolade-smørblanding blandes i æggeblommerne, og til sidst vendes hviderne forsigtigt i.
Halvdelen af dejen bages i en meget velsmurt springform i ca. 30-40 minutter ved ca. 175 grader i varmluftovn. Når man stikker en træpind i kagen skal der ikke sidde dej på pinden når den bliver trukket op. Når bunden er bagt køles den af i formen. Så hældes resten af blandingen ud over bunden, og den sættes på køl i et par timer. Den kan sagtens laves dagen før den skal spises.
Man kan evt. lægge friske hindbær eller anden frugt på kagebunden inden moussen hældes ud over. Så får man små friske indslag i kagen.

1 kommentar:

  1. Den ser dæleme lækker ud! Det havde ikke været dårligt... ;)

    SvarSlet

Skriv endelig en lille hilsen. Det er altid hyggeligt at høre fra jer.