onsdag den 9. maj 2012

Asparges med æggesovs og citrondessertet.

I dag er det min ældste søns fødselsdag. Det blev fejret med maner! 2 forretter, 1 hovedret og 2 desserter. 
Første forret var "hvad haven formår". Dampede asparges med æggesauce. Æggesaucen er lavet af smeltet smør, hakkede hårdkogte æg, masser af purløg og lidt eddike og salt og peber. Nøøøj hvor det smagte.
 Næste forret var pil-selv-rejer med hjemmelavet hvidløgs-mayonaisse. Der skal jo bruges nogle æg, nu hønsene leverer på den pæne side af 20 æg om dagen.
 Her sidder min dejlige søn og nyder middagen. Jeg håber han er tilfreds med dagens anstrengelser i køkkenet.
 Hovedretten var porchetta med fennikelsalat og nye danske kartofler. Porchettaen kan vi takke Super-Best for. Og nøj hvor var den god. Fennikelsalaten er nem at lave. Citronsaft, olivenolie og salt blandes, og så skæres fennikel så tyndt som muligt. Gerne på et mandolinjern. Det hele blandes og trækker gerne et par timer.
 Sønnike har en forsmag for citron-desserter, så der er blevet lavet citron-marengs-tærte og dejlig gammeldaws citronfromage med flødeskum. Jeg tror ikke vi kan passe vores bukser i morgen, men 17-årsdagen er i hvert tilfælde blevet fejret med maner.

2 kommentarer:

  1. UHMMM så lækkert og HAR gratuleret det dejlige menneske :) Tja vi ville jo (som sædvanlig) gene ha været der.... Meeeen vi kommer SNART ;)

    SvarSlet
  2. Hold da op hvor ser det lækkert ud. Du er da en sand kogekone :)

    SvarSlet

Skriv endelig en lille hilsen. Det er altid hyggeligt at høre fra jer.