fredag den 4. maj 2012

Rabarbersaft, persillesalat og laks med persillepesto

Min nye solskinshobby er helt klart at sidde ude ved bistaderne og kigge på de flittige dyr. At sidde og drikke en kop kaffe og beundre den flid og orden der hersker i biernes verden er da noget af det fineste man kan bruge tid på. 
 Her den anden dag havde fiskebilen store smukke laksestykker til en rimelig pris. Og æg har vi o nok af, så lidt nye udenlandske kartofler og en hjemmelavet hollandaise og lidt persillesalat. Uhm hvor var det godt. Laksen blev smurt med en hjemmelavet persillepesto og bagt i ovnen.
 Salaten var bare en masse frisk hakket persille, peberfrugt, udkernet agurk og tomat med en olie-eddike dressing.
 I dag skal vi have en hjemmelavet Pavlova. En marengsbund, hvorpå der bliver toppet op med flødeskum blandet med friske jordbær og resterne efter den hjemmelavede rabarbersaft. Frugtstykkerne er jo blevet siet fra, og de smager skønt med jordbær og fløden.
Rabarbersaften er meget nem at lave. Man tager 12 stængler rabarber, snitter dem i stykker på et par centimeter. Dækker med vand og putter en flækket vaniljestang og 1 kg sukker ned i gryden. Dertil saften af en citron. Så skal det bare koge til rabarberne er møre, sies og puttes i atamonskyllede flasker. Selve rabarberstykkerne kan stadig bruges i en kage, så det er den rene win-win-situation. Jeg elsker rabarber, så der skal laves masser af rabarberlækkerier i den kommende tid mens de er friske og gode.

1 kommentar:

  1. Ja, okay. Man kan også være for hurtig. Der skal et kg sukker i gryden til rabarberne. Ellers bliver det godt nok en sur fornøjelse at drikke den saft.

    SvarSlet

Skriv endelig en lille hilsen. Det er altid hyggeligt at høre fra jer.