søndag den 31. marts 2013

Påskemiddag retro-style.

Vi skulle have vores gode venner og naboer til påskemiddag i går. Hovedretten er der jo ikke den store diskussion om til påske. Der skulle lammekølle på bordet! Men først fik vi en lille portion hapsere med et glas bobler til. Det var bare butterdejsplader rullet sammen om diverse fyld. Fra venstre til højre er det pesto, chilipesto, emmentale-ost, oliventapenade og peberfrugtpesto. De smagte rigtigt hyggeligt og var jo nemme lige at rulle sammen, skære i stykker og smide i ovnen.
 Jeg skar også lige 2 forskellige oste i tern og fandt nogle oliven som jeg havde købt i bazaren. Det var hyggeligt at indlede middagen med lidt hyggespisen og småsnak. Og det er rart med en lille nem forret der ikke er svær at lave, men samtidig ser fin ud og smager godt og ikke fylder for meget i maven.
Den obligatoriske lammekølle kom fra det dejlige frilandslam vi har købt og puttet i fryseren. Det blev bemærket af gæsterne hvor ualmindeligt meget bedre sådan et lam smager i forhold til dem man køber i supermarkederne, som er blevet transporteret den halve verden rundt, før de ender på vores middagsborde.
 Lammekøllen var blevet langtidsstegt i 5-6 timer ved 150 grader. Først var den dog blevet smurt ind i masser af hvidløg og krydderurter og drysset med salt, og så skar jeg en øko-citron i tynde skiver og placerede oven på lammekøllen. Den blev serveret med kogte kartofler, tomatsalat og tzatziki. Gæsterne havde medbragt en dejlig rødvin, som vi fik til hovedretten. De sidste oliven fra forretten fik lov til at blive stående til almindelig småspisen under middagen. De passer også godt til lammekød.
 Jeg er nødt til at få bugt med nogle af de mange æg vi henter fra hønsene. De tror det er forår, selv om vejret mere minder om vinter. Jeg havde valgt at lave romfromage. Jeg fnes som et lille barn, da jeg pyntede fromagen med cocktailbær. Det må da være den absolut mest retro-stylede dessert jeg nogensinde har serveret. Men den smagte skønt. Opskriften er også supernem. Man lægger 6 husblasblade i blød i koldt vand. Så pisker man 6 æg og 2-3 dl sukker sammen til sukkeret er opløst. I en anden skål pisker man ½ l fløde til skum. Så smelter man husblassen i en lille gryde og tilsætter 1½ dl mørk rom. Når husblas og rom er fingervarmt og husblassen er helt smeltet pisker man det ned i æggemassen. Når det har stået i ca 10 minutter og er begyndt at stivne vender man flødeskummet i. Så skal det hele bare hældes over i en fin skål og stilles i køleskabet. Senere pyntes fromagen som man nu har lyst til. Jeg synes det klæder den lidt blege fromage med nogle frækt farvede cocktailbær, men man kan jo gøre som man har lyst til.
 Begrebet hønsebænk har fået ny betydning. Når det sner eller regner, så vil hønsene stadig gerne ud af hønsegården, men deres yndlingsplads er altså under den bænk hvor jeg normalt sidder og betragter hønsegårdene fra. Lidt underligt at de gider sidde moslet sammen derinde på meget mindre plads end under hønsehuset, men det gør de altså. Det må høre under fænomenet "forandring fryder".
Manden i huset måtte også en tur ud i snevejret. Måske er det ham hønsene sådan holder øje med? Han arbejder ihærdigt på at få skåret rør og lavet gevind og andet maskinmester-arbejde, så han kan blive færdig med installationen af okkerfilteret. Det er et bøvlet arbejde, men svært nødvendigt. Alle vores håndvaske, toiletkummen, bruser og badekar er mere orange end hvide. Jeg glæder mig så meget til ikke at skulle slås med alt det okker mere. Det bliver også spændende om man kan smage forskel når man skal have et glas vand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en lille hilsen. Det er altid hyggeligt at høre fra jer.