onsdag den 12. juni 2013

Hjemmelavet vaniljesukker.

Jeg er samler. Altså samler af brugte vaniljestænger. De kommer i et sylteglas med almindeligt hvidt sukker. Der ligger de og afgiver smag og duft til sukkeret, og det er jo egentligt meget godt.
 Men det kan blive endnu bedre. Når vaniljestængerne er helt udtørrede og sukkeret allerede smager dejligt kan man gøre noget godt til noget helt fantastisk. Man smider sit sukker med vaniljestænger i blenderen.
Og vupti, efter et par omgange i blenderen har man sortprikket vaniljesukker. Jeg har set at man nu kan købe tørre vanilestænger til at kværne. Jamen køb dog rigtige vaniljestænger selv. Brug frøene til is, kage eller hvad man nu lige føler for, og gem så stængerne og tør dem i sukker. Så får man selv hele fornøjelsen.
 Det endte med at blive til et stort glas til mig selv og et lille glas, som jeg måske kan bruge som værtindegave en gang.
Til aftensmad fik vi en gang blæksprutter i karrysauce med røde og orange peber, asparges fra haven og forårsløg. Farvestrålende mad gør glad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en lille hilsen. Det er altid hyggeligt at høre fra jer.