mandag den 10. juni 2013

Sidelæns strik og platfodede fugle.

Jeg er ved at strikke en syregrøn cardigan. Sidelæns. Det har jeg aldrig prøvet før. Om lidt er jeg færdig med det sidste ærme, og så skal der strikkes en blonde som kant og syes sammen. Det er godt nok nemt. 
 Garnet er det lækreste super kid mohair, så det er blødt som en barnenumse. Jeg glæder mig til at trække trøjen over skuldrene en sommeraften hvor det er begyndt at blive køligt, men man stadig ikke gider at gå ind, men hellere vil sidde ude på terrassen og nyde endnu en sommernat og endnu et glas vin.
Oppe ved bistaderne er der en farlig aktivitet. Bierne bryder sig ikke om at vi nærmer os med græsslåmaskinen, så vi har udliciteret opgaven. Gæssene vokser så man næsten kan se det dag for dag, og nu er de begyndt at få fjer på halen og vingerne. Men mest af alt er de stadig nogle kæmpestore fjollede dunklumper. Eddie følger med hvad angår fjer. Er der nogen der ved om edderfugle er kønsvisende i fjerdragten fra starten? Dens første fjer er nemlig brun-sort-stribede og minder altså mest om dame-fjer i farven. Han er den sjoveste lille fugl. Hans fødder vokser helt unaturligt hurtigt i forhold til resten af ham, og så er platfødderne lidt indadvendte, så han går og træder sig selv over tæerne. Men han kan alligevel godt løbe stærkt hvis det stikker ham. Og det gør det ind imellem. Så tager han en løbetur og rapper højlydt, og inden der er gået 3 sekunder så styrter gæssene pippende efter ham. De aner ikke hvorfor, men panikken breder sig, indtil Eddie lægger sig ned på græsset igen. Det er en fest at have fugle! Vi får i hvert tilfælde rørt lattermusklerne over dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en lille hilsen. Det er altid hyggeligt at høre fra jer.