søndag den 6. januar 2013

Sticky Toffee Pudding

Hvad ville du servere hvis du fik uventede gæster til eftermiddagskaffen? 
Heldigvis fik jeg lidt varsel, og der var masser af bløde fede dadler til overs efter julens frådseri. Er der noget englænderne er gode til, så er det gode kager, og sticky toffee pudding er i særklasse lækker, men også lidt af en kaloriebombe!
 Selve opskriften er forholdsvis enkel.
Man tager 200 gr udstenede dadler og hakker groft, og koger dem op med 3dl vand. Så tager man dem af varmen og tilsætter 1 tsk natron og stiller dem så til side (Det bobler ret meget, men det skal man ikke tage sig af). Derefter pisker man 60 gram smør med 100 gr.  mørk sukker og et par skefulde mørk sirup. Når dadlerne er kølet lidt ned hældes de i røremaskinen til smørret sammen med 2 æg (fra fritgående glade havehøns), 200 gram mel og en tsk bagepulver. Dejen hældes i en form og bages i 30-40  minutter ved 180 grader, eller til kagen er gennembagt.
Mens kagen bager koger man en lækker karamelsovs. Den laves af 2 dl fløde, 100 gram smør og 125 gr mørk sukker og et nip salt (og evt. et bløb god mørk rom). Det hele koges op og bobler 5-10 minutter.
Den lune kage serveres med vaniljeis og den lækre lune karamelsovs.
Jeg havde fået et skønt dybt tærte/kagefad af de langhårede drenge i julegave. Det måtte jo afprøves. Jeg kan vist kun konstatere, at både kagen og det nye fad var en stor succes. Det er virkelig kagen man skal lave når man vil forkæle sine nærmeste, eller hvis det bare er en kold, trist og regnfuld dag. Prøv den! Der er kun stor ros i vente til hjemmebageren, hvis man serverer denne kage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en lille hilsen. Det er altid hyggeligt at høre fra jer.