torsdag den 31. januar 2013

Kylling med pomerans og mangosalat.

For alle os der har vores egne hanekyllinger starter opskriften med at man går ud og udvælger sig en hane, hugger hovedet af den, flår eller plukker den og renser den. For alle andre så køb for -hvem du nu beder til ´s- skyld en ordentlig økologisk kylling! De elendige kyllinger industrien prøver at pådutte os og som de påstår smager af kylling er ikke værd at sætte tænderne i.
 Kyllingen brunes af i lidt olie. Kyllingen tages op af gryden, og derefter blancheres godt med hvidløg, chili, en snittet fennikel og et enkelt løg i et par minutter. Så smider man et nip safran i gryden. Kyllingen får lidt salt  , peber og en kvartet pomerans i måsen og kommes i gryden igen. Så tilsætter man et par glas hvidvin, en halv liter vand, en kvart piske, et par skefulde pomeransmarmelade og indmaden fra kyllingen hvis den da er hjemmeslagtet. Så lader man dyret simre en time eller to på komfuret. Til sidst kan sovsen evt. jævnes lidt, hvis man føler for det.
 Salaten er en dejlig urte-mango salat. Man starter med at presse saften af et par lime og blande det op med en skefuld honning. Hvis man har fast honning, og jeg bruger jo min egen honning der ikke er flydende, så moser man det ud med en gaffel i limesaften. Det opløser sig ret hurtigt. Så blander man en hakket chili og et presset fed hvidløg i juicen. Nu hakker man et bundt bredbladet persille, et bundt mynte og et bundt koriander og vender i dressingen. Til sidst snitter man to mangoer og putter i, og  pynter man af med kernerne fra et halvt granatæble.
Det hele serveres med basmati-ris. Øverste tallerken er yngstesønnens, for han vil altid helst have et underlår. Min tallerken blev med brystkød og kråsen. Dyret var indtil i går aftes en sprællevende barnevelderhane fra sidste års tillæg. 'Den vejede 2,2 kg flået og renset, så det var en dejlig stor kylling. Med den størrelse er der til middag i to dage i vores familie.
Som man kan se øverst blev der rettet an til høflig selvbetjening. Det der med borddækning og tallerkenservering orkede jeg ikke lige, for jeg havde gjort 11 hanekyllinger i stand i løbet af dagen, lavet pomeransmarmelade, bagt brød og taget opvasken i hånden, da manden i huset stadig knokler med at få vores mellemgang sat i stand, og derfor har afmonteret opvaskemaskinen. Kald det lige en fridag en gang til.... Nå, vi nåede da også kaffepauser og øl med naboen ind imellem, og nu skal jeg vist ind og slappe af på sofaen. Alt i alt en rigtig dejlig dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en lille hilsen. Det er altid hyggeligt at høre fra jer.