søndag den 14. juli 2013

Brobygård sommerkøkken.

Hver sommer er der sommerrestaurant på Brobygård. Det ligger ca 15 km syd for Odense og kun ca. 5 km fra Ruevej. Vi har været der før, og i dag inviterede sømanden den ældste af de langhårede (den yngste er på ferie hos farmor og farfar) og fruen på afskedsmiddag. Brobygård er en af de smukkeste herregårde jeg har set. Ikke stor og imponerende med tårne og spir, men enkel og smuk og meget meget Morten Korch idyllisk. (Familien der ejer det, ejer også Arreskov slot, så de har al det slot og spir de kan forlange). 
 Indgangen til restauranten.
 Gårdhaven man kan spise i, når vejret er til det. I dag spiste vi dog indenfor.
 Udbygninger.


 Hovedhuset.

 Menuen er enkel men lækker.
 Vi fik et lille glas lyserøde bobler inden middagen.
 Asbjørn fik pil-selv-rejer med lækker citron-mayo. Der var godt nok ikke sparet på rejerne. Det var en kæmpeportion. Faktisk så stor, at han ikke brokkede sig over, at jeg snuppede et par rejer.
 Jeg fik en hjemmerørt tartar. Smukt anrettet og meget veltilsmagt.
 Sømanden fik en charcuteri-platte. Han var meget tilfreds.
Skønne skønne forretter. Alt var meget velafbalanceret og velsmagende. Min tartar havde tydelig smag af cornichon og  frisk esdragon. Ualmindelig lækkert.
 Til hovedret fik sømanden og jeg søndagskylling.  Pouissin med nye kartofler, agurkesalat, rabarberkompot og den skønneste og mest intense sauce jeg har fået længe. Vi spurgte den dygtige kok lidt ud om saucen. Den var lavet på 1/3 kalvefond og 2/3 stærkt indkogt hønsefond. Vi var helt sikre på at der måtte være gået en flaske kraftig vin til saucen også, men det var der ikke. Poussinerne får de fra Løgismose. Vi har sjældent fået så dejlig enkel men overmåde lækker mad.
 Den unge langhårede fik sig en gevaldig bøf. 300 gram oksefilet. Perfekt rød som han ville have den, med kold bearnaisse-dressing, grillet grønt og nye kartofler. For en gangs skyld kunne han næsten ikke spise op.
 Til dessert havde sømanden og den langhårede valgt chokoladekage. Det var Gateau Marcel med hindbærcoulis og vaniljeis. Det smagte bare så godt. Ja, jeg tiltuskede mig da en lille smagsprøve. Er Gateau Marcel gået hen og blevet det nye sort inden for desserter i år? Lige pludselig er den alle steder. Men den smager jo også fantastisk, når den er lavet ordentligt, og det var den her.
Jeg fik en creme brulee med lime-sorbet og ingefærsirup. Perfekt. Jeg elsker creme brulee, men især når den serveres med noget der kan bryde de bløde og fede. Til slut fik vi et par kopper stempelkaffe og et par lækre små chokolader. Vi kunne have trillet hjem, hvis det ikke havde været op af bakke noget af vejen.

Alt i alt en skøn skøn middag til en fornuftig pris. Brobygård sommerkøkken er åbent hver dag til midt i august. Jeg har ikke fået procenter eller noget for at skrive det her indlæg, men jeg vil anbefale alle, der er i nærheden af midtfyn, og gerne vil ud og spise en god middag, at overveje at tage et smut forbi Brobygård. Man kan tjekke pris og menu på www.brobygaard.dk

4 kommentarer:

  1. Nøøøj det ser bare lækkert ud :) var der plads til aftensmad? ;)

    SvarSlet
  2. Jeg tror ikke engang der er plads til en kiks med ost efter den middag. Hold op hvor var det godt.

    SvarSlet
  3. Jeg har lige fundet din dejlige blog, og da jeg kan se, at du også er meget aktiv i køkkenet, vil jeg give dig et tip, som jeg fandt på for mange år siden, da jeg selv fik hus og have. Det kan være et problem med at få plads i fryseren, fordi mange ting ikke kan stables. Når jeg skal fryse saft, suppe eller andet flydende, lægger jeg en 4 L-frysepose ned i en bageform eller andet rektangulært, fylder den op og lukker den godt, og ned i fryseren. Næste dag ligger der den fineste "mursten", som er lige til at tage ud af formen og stable oven på de andre! Det er en fordel, hvis man husker at skrive navnet på indholdet, INDEN man lægger posen i formen; så er man ikke i tvivl om, hvad det er for en slags suppe eller saft. Jeg opbevarer også min hyldeblomstsaft på den måde.
    Bedste sommerhilsner fra Elsebeth

    SvarSlet
  4. Tak Elsebeth.
    Ja, jeg kender godt det trick. Jeg hamstrer de der billige plastic-kasser i Ikea til at fryse suppe m.m. i. Heldigvis har jeg masser af fryserplads.

    SvarSlet

Skriv endelig en lille hilsen. Det er altid hyggeligt at høre fra jer.