lørdag den 9. februar 2013

Ordentlige æg, tak!

Jeg vil hermed opfordre jer alle sammen til lidt civil ulydighed, en forfærdelig lovovertrædelse, et opgør med love og regler, kort sagt: Kør en tur på landet og køb æg fra høns der har levet et rigtigt hønseliv!
I lille regel-Danmark er det forbudt at forære/sælge æg fra hobbylandbrug hvis man har andet end hybrid-høns. At mange gør det alligevel, er vel fordi den lov er såvel tåbelig som uforståelig. Butikker og industri må gerne importere æg og fjerkrækød fra lande der jævnligt har salmonella i begge dele. Her i landet er det årevis siden der har været så meget som et enkelt udbrud af den væmmelige sygdom. Til gengæld kan man ikke påstå at produktionsdyr som høns og kyllinger har et godt liv her i landet. Fødevareministeriet er ved at arbejde på et lovforslag der vil gøre det lovligt at sælge æg fra hobbyhønsehold. Men forslaget er indtil videre at ligestille hobbyfolket med storproducenterne i forhold til test, hvilket vil være fuldstændig økonomisk urealistisk for alle med en lille flok glade havehøns. Jeg vil gerne opfordre jer til at benytte følgende formular til at sende en indsigelse til fødevarestyrelsen: http://fjerkrae.dk/aeghoering/
Og for at illustrere vanviddet har jeg indsat et billede af min livsfarlige morgenmad. 2 blødkogte barnevelderæg. Æggeblommen er helt mørkegul fordi mine høns går rundt i haven og finder grønt, og ikke fordi de er fodret med paprika. Smagen er pragtfuld og blommen helt cremet i konstistens. Man ved ikke hvad det vil sige at spise et godt blødkogt æg, før man har prøvet at sammenligne et havehønse-æg med et æg fra butikkerne. Hvis man har prøvet det og ikke selv har høns, men må købe æg, så er man godt på vej til et liv som forbryder, for jeg garanterer dig at du ikke kører forbi det næste ulovlige skilt ude på landet, hvor der reklameres med at man kan købe friske æg.

7 kommentarer:

  1. Sådan skal det være. Friske, dejlige æg fra egne høns. Vel skrevet Henriette :)

    SvarSlet
  2. Godt skrevet, jeg har læst,lånt og delt på FB - håber det er ok

    SvarSlet
  3. Folk kommer bare forbi. Har jeg nogen kan de da godt få en lille bakke :)

    SvarSlet
  4. Tak. Ja, lån bare. Her forsvinder der også æg på mystisk vis når jeg har haft gæster. Men jeg kan jo ikke holde øje med alting, vel??? ;-D

    SvarSlet
  5. Hej henriette En lille hilsen fra en hårdkogt forbryder æggene købes ved en nabo hvor hønsene går ude og roder i jorden, mælken fra en anden nabo hvor køerne stortrives og oksekødet er fra en 3.nabo som desværre er nødt til at lukke ned da det hele går op i papirnusseri og gebyrer fra diverse myndigheder. Så nu mangler vi kun at finde en god leverandør af svinekød :-)

    SvarSlet
  6. Hej Henriette her er så den anden halvdel a den hårdkogte forbryder oppe ovn over ..... der trives fint, med at være en del af denne forbryder spire :) ...... og som lige tit muligheden byder sig, nyder at købe friske øg, kød og grønt hvor det findes ..... hos venlige mennesker her og der ....
    kan til føje vi har fundet svinekød også ..... tror det skyldes den alder -lige træthed hos min bedre halv del når han skriver vi mangler at finde det :) så lad os håbe vi bliver mange nok, så der igen kan komme fornuftige tilstande i vores lille land der i denne tid hærges af skrivebords generaler og paragraf rytter med en udpræget diagnose af en slem omgang magtsyge .... arme stakler :)

    SvarSlet
  7. Det er alt for bureaukratisk at holde dyr, har vi erfaret. Vi vil give vores kommende geder/får en bygning så de ikke skal være ude i vejr de ikke kan holde ud, men det er så bøvlet og besværligt at finde ud af hvad man skal indhente af tegninger, placering på grunden m.m. at man nogle gange helst bare opgiver.
    Vores høns går også rundt i haven og nyder livet som frie fugle blandt hunde og kaniner.
    Det burde ikke være så bøvlet at kunne sælge æg lovligt, men det er det desværre.

    SvarSlet

Skriv endelig en lille hilsen. Det er altid hyggeligt at høre fra jer.